Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Library Living Lab a l’Smart City Expo’16

15th novembre 2016 @ 7:00 pm - 17th novembre 2016 @ 8:00 pm

El Library Living Lab presenta RRI a l’Smart City Expo

“El primer Living Lab a una Biblioteca Pública ha estat l’únic living lab amb stand propi a l’Smart City Expo 2016, amb un alt nombre de visitants interessats en replicar el model d’innovació i participació ciutadana de la biblioteca” 

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat projectes clau en el seu estand d’aquest any a l’Smart City Expo, i el Library Living Lab va ser sens dubte una de les accions principals. Amb més de 14.000 visitants i més de 600 ciutats convidades, el Living Lab tenia un espai destacat per promoure els processos de recerca i innovació responsables amb un enfocament des d’abaix cap a dalt.

Mercè Conesa com a Alcalde de Sant Cugat  i  President de la Diputació de Barcelona, Joana Barbany com a Tinent d’Alcalde i responsable d’Innovació a Sant Cugat, Marta Cano com a Gerent de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona, Tuija Hirvikoski com a President de la xarxa Europea de Living Labs i Zsuzsanna Bódi com a directora d’ENoLL, estaven presents a l’estand de Sant Cugat. Totes elles van intercanviar impressions amb Fernando Vilariño i Dimosthenis Karatzas de CVC-UAB, Alberto Valcarce President de l’Associació de Veïns de Volpelleres i Andreu Ares com un representant dels usuaris Living Lab, sobre la seva experiència en un any d’activitat Library Living Lab. Sostenibilitat, ecosistemes, metodologia, formulació de polítiques,  comunicació i activitats seleccionades van ser part del debat. Andreu també va mostrar  la increïble tasca realitzada pels usuaris del  Club 3D, que està desenvolupant una estratègia de creació col·laborativa autònoma

El Library Living Lab és un espai en el qual es defineixen noves dinàmiques i protocols de participació ciutadana per a la innovació, contextualitzada a la biblioteca pública. S’explora com la tecnologia transforma l’experiència cultural de les persones, i això es fa amb la participació de totes les parts interessades. A més, aquest espai a Sant Cugat és un laboratori de serveis de la xarxa de biblioteques de la regió, que està interessada en replicar el model a altres biblioteques, i es tracta d’una aplicació real del model de quàdruple hèlix.

El Library Living Lab va ser creat per un consorci que inclou el Centre de Visió per Computador, de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat, així com la Diputació de Barcelona i l’Associació de Veïns de Volpelleres. La iniciativa també forma part de la Xarxa Europea de Living Labs, que  va tenir una important presència a l’Expo amb un stand que va aplegar un nombre significatiu d’iniciatives living lab.

A l’Smart City Expo, el Library Living Lab va presentar les activitats que han tingut lloc en l’últim any, així com els diferents prototips i tecnologies que es poden trobar dins d’aquest espai, que ofereix, entre d’altres coses: el club 3D,  tecnologia de la realitat augmentada aplicada als llibres, revaloració de les obres culturals digitalitzats, etc. En l’últim any, més de 1.000 ciutadans han participat en les activitats del Living Lab, amb més de 35 aparicions en mitjans i 43 mencions activitats programades.

The Smart City Expo era el lloc perfecte per presentar aquest projecte, ja que està completament alineat amb les prioritats de la Comissió Europea i la filosofia H2020, la concessió d’accés a les noves tecnologies als ciutadans, i per tant amb la contribució activa en la creació de veritables ciutats intel·ligents.

Més informació del Library Living Lab a: http://librarylivinglab.com

Pots seguir les últiemes activitats a: @librarylivlab

[FAG id=4515]

 

  • Day 1 15th octubre 2016
  • 7:00 pm - 8:00 pm Glòria Bordons

  • 7:00 pm - 8:00 pm Fernando Vilariño

Glòria Bordons Directora Fundació Joan Brossa
Fernando Vilariño Project Leader and Associate Director at Computer Vision Centre, UAB.

Mostra els detalls

Inici:
15th novembre 2016 @ 7:00 pm
Finalització:
17th novembre 2016 @ 8:00 pm
Categories d'Esdeveniment:
, , ,

Recinte

Library Living Lab
Carrer de Pau Muñoz, 3 – 5
Sant Cugat del Vallès, Barcelona 08174 Spain
Telèfon:
935 657 077

Organitzador

Fernando Vilariño
Telèfon:
+34 93 5812961
Correu electrònic:
fernando@cvc.uab.es
Web:
http://vi.cvc.uab.es/fernando-vilarino/

Leave your thought